torsdag, maj 21

Den perfekta sojafärssåsen

IMG_20150521_195521
Efter ett antal försök till en bra köttfärssås utan kött så har jag nu kommit på knepen för det perfekta receptet! Håll till godo:

300 g fryst sojafärssås
gul lök, jag hade tre små, men man kan nog ta hur mycket eller lite som helst
1 broccolihuvud
1 stor morot
2-3 msk torkad timjan och oregano. Mest oregano.
½ dl var av mat- och olivolja
något kryddmått chiliflakes eller en bit färsk chili eller något tsk sambal oelek
ca 700 g krossade tomater (två paket)
1 burk kidneybönor
4 vitlöksklyftor
salt och peppar

IMG_20150521_195615IMG_20150521_195633
1. Börja med att skala och hacka gul lök, dela på broccolihuvudena och riv moroten. Under tiden kan man sätta på plattan och börja steka sojafärsen. Eftersom sojafärs inte innehåller så mycket fett som köttfärs gör så går det åt en del olja. Vi har inte den bästa stekpannan heller kankse, men jag börjar steka med lite och fyller på mer om det börjar fastna. Ha inte för varmt i pannan heller.
2. När sojan fått lite färg så i med grönsakerna och kryddor. Fräs tills grönsakerna börjar bli mjuka.
3. Häll på krossade tomater och en dl vatten. Låt puttra några minuter.
4. Hacka vitlöksklyftorna och skölj bönorna, ner i grytan!
5. Smaka av med salt och peppar och servera med pasta, och parmesanost.

Såatte: mycket olja, mycket salt och peppar och mycket oregano!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar